Semuc Champey...



...zal herinnerd worden als het paradijs op aarde. Het zwemmen in de poelen was heerlijk! De visjes kwamen er aan je tenen knabbelen zoals in de dure wellnesscentra. Aanrader is ook hostel ‘El Postal’, niet om de bedden en al zeker niet om het eten, maar omdat het zo dicht bij de poelen en de grot ligt. Op 2 min wandelen ben je er, dus dan moet je niet eerst een uur op een bus zitten vanuit de stad. Op deze manier hadden we in het begin het paradijs voor ons alleen!
Het hostel ligt midden in de jungle, maar we kwamen er wel opnieuw 3 Leuvenaars tegen. Leuven, eeuwenoud, springlevend: wereldstad!

Na Semuc hebben we een tussenstop in Coban gemaakt, op weg naar Antigua (waar we nu zijn). De rit was nogal speciaal, eerst moesten we lang wachten eer de bus vol was, en toen zijn we door alle kleine baantjes van Coban geraced want de buschauffeur wou eerst nog es bij hem thuis langsgaan. Coban zelf was erg tof, jammer dat zoveel mensen hier voobij rijden. Er is een heel leuk cafeetje waar ze supergoeie koffie en taartjes hebben. Die koffie kostte wel meer dan ons middageten, maar het was het waard. Coban ligt ook heel mooi gelegen tussen de bergen, het klimaat is er ideaal en er heerst een ontspannen sfeer. In het hostel hadden we weer geluk: we hadden een dorm voor ons alleen, net als in Semuc Champey. Het heeft zijn voordelen om in het laagseizoen te reizen! (en eigenlijk geen nadelen)

Morgen gaan we Antigua verkennen, we hebben al gezien dat ze hier veel boekenwinkels hebben dus ik denk dat we ons goed gaan kunnen bezighouden :-)

6 opmerkingen:

  1. waauw!! ik vind het fantastisch wat jullie doen, echt formidabel. Het kriebelt bij mij elke keer als ik op jullie website kom. Ik kijk er al naar uit om met ons Fleur op reis te trekken zodat ze ook van de wereld leert proeven..
    Liefs, jullie (schoon)zus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. maarten, heb jij een baard gekregen? (foto)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ Lien,
    Tot nu toe zijn we nog niet echt koppels met kinderen tegengekomen op onze reis, maar laat dat jullie zeker niet tegenhouden. Als je een beetje Spaans spreekt zijn de mensen hier heel vriendelijk en behulpzaam. Geef Fleurtje maar een dikke knuffel van ons

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ Lars,
    Ik had inderdaad een stevige baard. Ondertussen ben ik naar de kapper geweest en die heeft hem tijdens een 45 minuten durende knip- en scheerbeurt eraf gehaald en dat voor het ronde bedrag van 3 euro.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @ Martine,
    Je hebt volledig gelijk. Spijtig dat Arnold niet wil vliegen anders zouden jullie er hier ook reuze van kunnen genieten...

    BeantwoordenVerwijderen