Peru, Valle Sacrado Part II en andere dingen

Ondertussen hebben we al een hoop extra sites en stadjes bezocht, te veel om op te sommen. Ze hebben allemaal echter 1 ding gemeen: ze zijn supermooi. Prachtige, mystieke locaties, mooie ruines, kortom kleine Macchu Picchus.
Hieronder een kleine poging jullie wat te laten meegenieten van al dat moois.
Zicht op de Andes vanuit Maras

Het landbouwexperimenteercentrum van de Inca's in Moray

Pikillacta, de stad van de Wari
Maarten met zijn 2 vriendinnen
Maarten met nog een andere vriendin... Delfin, de eigenares waar we verblijven
Hoedenmakerij in San Jeronimo

Peru heeft veel te bieden en is een mooi land. Het eten is zeer lekker en goedkoop.Wij zullen er echter na alle miserie die we hier ondervonden, niet snel terugkeren. We zijn met vele aspecten van Peru in aanraking gekomen en behalve de vele sympathieke mensen die we ontmoet hebben is niet alles bijzonder meegevallen. Nergens hebben we zovele verhalen over criminaliteit gehoord, ook onder de Peruanen zelf. Veel dingen zijn hier gevaarlijker dan in Centraal - Amerika; van de baan oversteken (auto's hebben op alles voorrang), tot een straathond strelen en een foto nemen.

Ze geloven rotsvast in de economische opleving van hun land, waarvan ze denken dat het binnenkort het meest welvarende van Zuid-Amerika zal zijn. (op de kop van de arme, brave Peruaan uiteraard, zoals ze zelf toegeven) Het is dan ook niet vreemd dat we sinds onze aankomst hier al 5 betogingen hebben meegemaakt. Over gewone dingen, een tekort aan water, een hoger pensioen. Overal kan je zien hoe de arme Peruaan gediscrimineerd en zelfs uitgelachen wordt.
Dit is een land van enorme contrasten en we blijven met gemengde gevoelens zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten