Impressies van Bolivia

Ondertussen zijn we aangekomen in La Paz, na een aangenaam verblijf in Copacabana. De tegenstelling met Peru kon niet groter zijn, en daar waren de andere toeristen het in Copacabana mee eens. Het was even wennen aan de nieuwe sfeer en andere manier van dagelijks leven. Wat het eerst opvalt is het gezapige en levenslustige tempo waarop de Bolivianen de dag doorbrengen. Hoewel dit het armste land van Zuid Amerika is, lijkt het dat ze hier het rijkst zijn aan levenswijsheid. Hetzelfde gevoel krijg je in La Paz. Niet meteen de mooiste stad die we al gezien hebben, maar wel de diegene waar het echtst geleefd wordt. Hier gaan we alleszins meer tijd doorbrengen dan we gepland hadden. Het is een belevenis om hier door de straten te lopen die in sommige buurten lijken op een langgerekte bruisende markt, in andere buurten even gezellig zijn als de kleine straatjes in Brussel, of die gewoonweg lelijk maar toch heel interessant zijn.

Van Erika kreeg ik mijn eerste les kledij maken. Ze maakt zelf heel mooie kleren.
Bovendien is het hier een shoppersparadijs! Ze hebben hier de mooiste dingen voor de goedkoopste prijzen, en de verkopers zijn helemaal niet opdringerig wat het shoppen een heel andere dimensie geeft. Eindelijk kan ik me helemaal uitleven ;-)
Het eten is iets minder lekker als in Peru, maar ondertussen is het wel al duidelijk dat al de andere dingen die Bolivia te bieden heeft dat ruimschoots goedmaken. We zien het terug helemaal zitten en zijn er zeker van dat ons verblijf hier fantastisch wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten