Overstromingen en ingewanden eten

Het is al weer een week geleden dat we in Argentinia zijn aangekomen. In heel veel zaken lijkt dit land op Belgie, alleen vele malen groter. Het noorden heeft ook heel wat overeenkomsten met Bolivia. Vooral dan het uiterlijk van het landschap en de bewoners. De organisatie is eerder Europees, vandaar Belgie. Het is properder en ordelijker. De velden zijn goed onderhouden, heel wijds en er staan wel kilometers na elkaar hetzelfde gewas, vooral soja, mais en tabak. Dat is wel anders dan in Belgie. Wat ook opvalt zijn de vele auto's uit de jaren zeventig en tachtig en dan vooral Franse merken: Peugeot en Renault. De wijn is hier overheerlijk en helemaal niet duur. Het algemene gevoel is toch dat je in een Europees land rond loopt. Daardoor is het ook een land dat minder interessant is om over te vertellen. Je maakt ongeveer dezelfde zaken mee als je bij ons zou mee maken.
Toen Eline al die blote mannen zag, was het snel beslist dat we in dit hostel zouden verblijven
Gisteren zijn we door de straten van Rosario gewandeld. Dit is de derde grootste stad van het land en lijkt het best op een kruising van Antwerpen en Brussel. Een grote rivier langs een kant en een grootstad met plechtige gebouwen.
De talloze airco's zijn geen overbodige luxe
Creatieve manier om toch wat verkoeling te vinden
Dit is ook de plaats waar de eerste keer in de geschiedenis de vlag van Argentinia is gehesen. Daardoor is de ganse onafhankelijkheidsstrijd in Zuid-Amerika op gang gekomen. Nu kan dit nog steeds bewonderd worden in een enorm monument met eeuwige vlam en toren met een prachtig zicht op de stad. Nadien kuierden we langs de rivier en werden we regelmatig bijna van onze sokken geblazen. De hemel begon er donkergrijs uit te zien. Dus besloten we onze heil maar te zoeken in een shoppingcenter. Eline haar (shopping)honger mocht ook wel eens gestild worden. Een uur later leek het net of het was buiten nacht geworden en toen begon het te gieten. En dat mag je letterlijk nemen. Er viel zoveel water dat het dak van het shoppingcenter op sommige plaatsen meer op een vergiet dan een dak leek en na een 5tal minuten kon ook de riolering het niet meer trekken. Overal schoten er deksels omhoog en in een mum van tijd stond er zeker een rivier van 5 cm hoog in een van de hoofdgalerijen. Voor ons leuk pootje baden, voor de winkeliers een ramp.
En toen werd het shoppingscenter een zwembad
Naast de zalige wijn en de heerlijke empanadas (van Salta) is ook het Argentijns rundsvlees wereldberoemd. We zouden vandaag dus eens naar een echt grillrestaurant gaan om een echte Argentijnse "parrillada" te proeven. We kozen voor de completa. Daar hoopten we zou de grootste varieteit in zitten. We waren al licht ontgoocheld dat er niet standaard een salade en frieten bijwaren. Toen kwam de ober met onze schotel af en daar lag inderdaad een heerlijk stuk rundsvlees op, maar ook een pens, bloedworst, kalfshersenen, nieren en gegrilde darmen. Niet echt wat we verwacht hadden en bovendien veel te zout en vet. De volgende keer houden we het bij een gewone steak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten