Mezcal, martken en majestueuze bomen

Gisteren zijn we de omgeving van Oaxaca gaan verkennen. Eerst trokken we naar Mitla, een oude Zapoteekse vesting. Het dorp is er helemaal rond en tussen gebouwd. Het was veel minder impressionant dan de grandeur van Teotihuacan, maar voor mij was het daarom niet minder interessant. Eline was meer geïnteresseerd in de lokale marktjes. Dat zou dan ook onze volgende stop zijn, maar niet voordat we langs een artisanale mezcal stokerij waren gepasseerd. De zoon des huizes, 12 jaar oud, gaf ons deskundige uitleg over hoe de mezcal wordt gemaakt en liet er ons verschillende soorten proeven. Heel lekker, maar ook heel straf!
Een beetje licht in het hoofd kwamen we dus aan op de indianenmarkt van Tlacolula. Een zeer uitgebreide markt, gespreid over het ganse dorp en waar je zowat alles kan kopen van kleren en machettes over alle soorten eten (inclusief sprinkhanen) tot levende kalkoenen en kippen. De laatste stop was de boom van El Tule. Dat is een enorme reus van wel 2000 jaar oud en een omtrek van zeker 50 meter. Volgens de mensen hier is het de breedste boom van de wereld.

Toen we terug in Oaxaca aankwamen was het weer al feesten wat de klok sloeg, zoals je ook kan zien op de foto.
Vandaag nog wat meer van het ommeland opsnuiven en dan vanavond de nachtbus op naar onze volgende bestemming: San Cristobal de las Casas!

Hasta la proxima!


1 opmerking:

  1. Ik ben blij dat jullie in het paradijs beland zijn. Jullie beleven dagen om heel je leven te koesteren. Wij genieten mee.
    Moeva Kris en Wannes

    BeantwoordenVerwijderen